Как се дели в ексел

Публикуван: 24.07.2019

Благодаря Ви! Свържете се с поддръжката. С Next следващ преминаваме на следващата стъпка от динамичния прозорец.

Ето статията на английски за бърза справка. Да предположим, че искате да умножите всяка клетка в колона от седем числа по число, което се съдържа в друга клетка. Функцията SUM. Excel умножава последните две числа и добавя първото число към резултата. Селектирали сме таблицата.

Друга обратна връзка. Има няколко начина за умножаване на числа. Превърни текста в колони Text to Columns Можем да използваме един от инструментите на Ексел, в която можем да групираме бързо и лесно данните. Имаме един текстов файл с разширение. С Next следващ преминаваме на следващата стъпка от динамичния прозорец.

Разширете уменията си в Office. Много е важно да зададем правилната категория на данни за дадените колони. Има няколко начина за разделяне на числа.
  • Общ преглед на формулите в Excel.
  • С Import импортираме данните.

Имате нужда от още помощ?

Умножаване на колона от числа с едно и също число. Създаване на таблица за умножение. Добър маркетингов подход. Стъпка 2 В раздела Delimiters разделители избираме разделител. В нашия случай е колона А. Отваря ни се прозорец Import Text File. Как да изпратя презентацията ми до трето лице?

  • Повдига стойността в клетка A1 на стойността на степента, зададена в A2.
  • Файловете са еднотипни и съдържат една и съща информация.

Друга обратна връзка. Автосумирането автоматично ще разбере кой е диапазонът за сумиране и ще създаде формулата вместо вас! Отваря ни се прозорец Import Text File. В нашия случай е колона А. Стъпка 2 В раздела Delimiters разделители избираме разделител. Как можем да подобрим това.

Умножаване на числа

Изпрати Не, благодаря. Стъпка 4 Тук имаме и една допълнителна стъпка. Нашата цел е това съдържание да ви бъде полезно. В случая е показан избора на.

Свържете се с поддръжката. Общ преглед на формулите в Excel. Разширете уменията си в Office. Общ преглед на формулите в Excel. Умножаване с процент! Отново получихме същия резултат.

Деление на числа

Стъпка 2 В стъпка 2 трябва да изберем разделителя на база, на който ще става разделянето на информацията от колона A в другите колони. Друга обратна връзка? Когато щракнете върху Автосумиране , Excel автоматично въвежда формула която използва функцията SUM да Сумира числата. Свържете се с поддръжката. Всички права запазени.

Маркираме този вид разделител. Да предположим, както при използването на функцията Text to Column текст към колона, разбрах. Как можем да подобрим това.

Get expert help now? Появява се подобен как се дели в ексел прозорец, че искате да разделите всяка клетка в колона от седем числа по число? ОК. Добър маркетингов подход.

Ръчно преписване на иформацията

Как се копира пример. Get expert help now. Изпрати Не, благодаря.

Вместо да въвеждате числа директно във формула, за да препращате към чис. В тази стъпка вече визуално в раздела Data Preview може да виждаме как са разделени данни по колони. Благодарение на него можем да разделим информация.